Ποιος ταπεινός ξηρός καρπός σου προστατεύει την ζωή σαν φύλακας άγγελος; Θα εκπλαγείς!

 

 

 
Ποιος ταπεινός ξηρός καρπός σου προστατεύει την ζωή σαν φύλακας άγγελος; Θα εκπλαγείς!
 
Φροντίστε να τρώτε μια χούφτα φυστίκια αράπικα με την φλούδα τους καθημερινά ακόμη και αν δεν σας αρέσουν. Γιατί τα οφέλη του είναι ανεκτίμητα!
 
Στην φλούδα του ταπεινού φιστικιού, περιέχονται οι ολιγομερείς προκυανιδίνες. Εν συντομία λέγονται και OPC. 
 
Πρόκειται για θαυματουργά αντιοξειδωτικά που επιτυγχάνουν την αποφυγή καρδιακών επεισοδίων, τον καρκίνο αλλά και εγκεφαλικά. Γι αυτό μην πετάτε ούτε χιλιοστό από τις μαγικές αυτές φλούδες. Επίσης οι φλούδες του φιστικιού, βοηθάνε πολύ στους κιρσούς και όχι μόνο στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση τους! (όπως επίσης και ο ανανάς με το κύριο συστατικό του την βρομελαίνη). 
 
Κατά την γνώμη μου δεν είναι ανάγκη να σας αρέσουν τα φιστίκια. Απλά  φροντίστε καθημερινά να τρώτε έστω 5  10 φιστίκια με την φλούδα, ως φάρμακο πρόληψης, γιατί η πρόληψη είναι σημαντικότερη από την θεραπεία. Αν και στην περίπτωση των κιρσών οι βοτανολόγοι συστήνουν δύο με τρεις χούφτες την ημέρα (μικρές).
 
Η πυκνογενόλη που περιέχεται μέσα στις  ολιγομερείς προκυανιδίνες είναι ένα σχετικά ακριβό συστατικό που πωλείται ως σκεύασμα στα φαρμακεία. Η απλή κατανάλωση όμως από   δύο έως τρεις χούφτες φιστικιών μαζί  με τις φλούδες τους, μας δίνουν σύμφωνα με τους ειδικούς την απαραίτητη ποσότητα που χρειαζόμαστε!
 
Εναλλακτικοί και ευφάνταστοι τρόποι κατανάλωσης:
 
Ένας πολύ ωραίος τρόπος κατανάλωσης, είναι να προσθέσουμε φιστίκια στην σαλάτα. Γίνεται πραγματικά πεντανόστιμη . Επίσης το σπιτικό φυστικοβούτυρο είναι μια τέλεια λύση για οικογενειακή κατανάλωση και ίσως ευκολότερο για τα παιδιά. Προσοχή όμως στις θερμίδες του.
 
Υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες πηγές ολιγομερών προκυανιδίνων  (OPC) . Αυτές είναι το κρασί και τα κόκκινα σταφύλια.
 
Όπως και αν χει πρέπει να δώσουμε έμφαση και προσοχή στην κατανάλωση των ξηρών καρπών. Δεν είναι ανάγκη μια τέτοια υγιεινή επιλογή να εξηγηθεί επιστημονικά. Όλα έχουν καταγραφεί στο ανθρώπινο dna. Ο άνθρωπος έχει γεννηθεί για να ψάχνει την τροφή του και να επιβιώνει μέσα από αυτή. Ας μην ξεχνάμε, πως ένας από τους τρόπους που κατάφερε να επιβιώσει  στην ιστορία του, ήταν η αναζήτηση και η κατανάλωση ξηρών καρπών κατευθείαν από το δέντρα.
 
Μία ουγκιά φιστικιών (28,34 γραμμάρια) περιέχει 200 θερμίδες και 14
γραμμάρια λιπαρών ουσιών. 
 
Ενημερωθείτε από τον γιατρό σας. Δεν εγκαταλείπουμε ποτέ την φαρμακευτική αγωγή μας. Η διατροφή και τα βότανα λειτουργούν ενισχυτικά.  .
 
Προσοχή: Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργικές αντιδράσεις στα φιστίκια .
 
 
Ζωή Κυροπούλου. Δημοσιογράφος- συγγραφέας.

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!