Πότε η εχινάτσεα (Echinacea )μπορεί να σου κάνει κακό αντί για καλό. Και δες γιατί!

 

 

Πότε η εχινάτσεα (Echinacea )μπορεί να σου κάνει κακό αντί για καλό. Και δες γιατί!
 
 
 
Η εχινάκεια είναι ένα θαυματουργό βότανο και τρομερά δυναμικό με τις ιώσεις και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού. Δεν κάνει όμως για όλους. Ολοένα βλέπω και περισσότερους να το παίρνουν -πολλές φορές αφού το συστήνουν οι ίδιοι τους οι γιατροί. Υποθέτω ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα του ενθουσιασμού των  ανθρώπων
 ( των μόλις τώρα μυημένων στην βοτανολογία ) οι οποίοι αγνοούν ότι και τα θαυματουργά βότανα και τα σούπερ αποτελεσματικά, έχουν κι αυτά τις ιδιοτροπίες τους. Δεν φταίει το βότανο αν έχει κάποιες παρενέργειες σε κάποια είδη ασθενειών αλλά η γνώση μας γύρω από το βότανο. 
 
 
Η εχινάτσεα λοιπόν δυναμώνοντας το ανοσοποιητικό μας, δυναμώνει και τις αυτοάνοσες ασθένειες εκεί όπου υπάρχουν, κάνοντας τον οργανισμό να στραφεί ακόμη πιο δυναμικά ενάντια στον εαυτό του. 
 
 
Έτσι αυτό το βότανο δεν κάνει να λαμβάνεται από όσους είναι αλλεργικοί στα άνθη, (ειδικά το σενέκιο, το άστερ και τα χρυσάνθεμα) από όσους πάσχουν από αυτοάνοσες ασθένειες, από όσους έχουν προσβληθεί από φυματίωση, ρευματοειδή αρθρίτιδα, από λευχαιμία, διαβήτη, λύκο ή πολλαπλή σκλήρυνση και AIDS.
 
 
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η εχινάτσεα, είναι ένα από τα καλύτερα φαρμακευτικά φυτά.
Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους Ινδιάνους της Αμερικής
Περιέχει: β-καροτένιο, β-σιτοστερόλη,κερσετίνη, ασβέστιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Β1,Β2,Β3 και C.
 
 
Είναι αντιφλεγμονώδες, βακτηριοκτόνο και αντιικό.  Είναι πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση λοιμώξεων στο ανώτερο αναπνευστικό και το ουροποιητικό σύστημα.
 Χρησιμοποιείται για την γρίπη, το κοινό κρυολόγημα τους κολικούς και τα δαγκώματα των φιδιών.  Βοηθάει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Οι βοτανολόγοι διεθνώς υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα να την παίρνετε όταν είστε ήδη κρυωμένοι και όχι για πρόληψη. Ή να λαμβάνεται ακριβώς στο χρονικό σημείο εκείνο όπου είστε κακοδιάθετοι και νιώθετε ότι θα αρρωστήσετε εφόσον βέβαια δεν πάσχετε από αυτοάνοσες ασθένειες. Είναι η βασική του προυπόθεση.
 
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ 
Η Echinacea δεν θα πρέπει να λαμβάνεται μαζί με ανοσοκαταστολείς, καθώς ενδέχεται να αλληλεπιδράσει με την εν λόγω φαρμακευτική αγωγή. 
 
 
 
 
Υποσημείωση: Μια φίλη μου αγαπούσε τόσο πολύ το χαμομήλι ώστε της έγινε εθισμός. Έπινε όλη την ημέρα χαμομήλι και το απολάμβανε. Μια μέρα όμως, πάρτην κάτω! Έπεσε λιπόθυμη στη δουλειά της και κατάλαβε την  υπερβολή της. Κάποια στιγμή τι να σου κάνει το καημένο το χαμομηλάκι; Της έριξε δραματικά την πίεση! Μπορούσε να αρκεστεί σε ένα φλιτζάνι άντε 2 την ημέρα και κυρίως πριν τον ύπνο. Άλλωστε το χαμομήλι θεωρείτε εξίσου ένα θαυματουργό βότανο για την ζωή των γυναικών. Οι έρευνες δείχνουν ότι την παρατείνει. Η γλυκιά μου φίλη παρόλα αυτά πήγε να ξεκάνει τον εαυτό της με το ταπεινό χαμομηλάκι! Το θέμα είναι ότι εμείς είμαστε το θαυματουργό βότανο που ψάχνουμε. Το μυαλό μας! Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο στα χέρια μας ειδικά σε μια εποχή που υπάρχει τόσο χάος πληροφοριών. Ελέγχουμε όλες τις παραμέτρους και απολαμβάνουμε μια θαυμάσια υγεία!
 
 
Ζωή Κυροπούλου δημοσιογράφος συγγραφέας. 
 
Πηγές: Φυσική Αντιγήρανση  Dr James Duke
Συμπληρώματα Διατροφής Γεωργίου Μανουσάκη.
 

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!