Η πιο γρήγορη ανακουφιστική - καταπραϋντική συνταγή για την τενοντίτιδα. Ανακουφίζει αμέσως!

 
Η πιο γρήγορη ανακουφιστική - καταπραϋντική συνταγή για την τενοντίτιδα. Ανακουφίζει αμέσως!
 
Η ίαση που προσφέρει στο πάσχον σημείο είναι θεαματική! 
Η τενοντίτιδα είναι ένα επίμονο πρόβλημα που επηρεάζει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής του ατόμου που πάσχει. Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ αποτελεσματική απλή και γρήγορη και ανακουφίζει αμέσως. Την συστήνουν πολλοί έγκυροι βοτανοθεραπευτές. Τα υλικά της είναι μόνο δύο.
 
Τα υλικά της συνταγής μας:
 
Σε 10 ml έλαιο βάσης αμυγδαλέλαιο, (η ποσότητα της βάσης αν δεν υπάρχει σύριγγα, μπορεί να υπολογιστεί με 2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο -καθώς κάθε κουταλάκι ισούται με πέντε ml)
στάζουμε 
6 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.
Χρήση: 
 
κάνουμε απλές επαλείψεις κάθε φορά που το έχουμε ανάγκη.
Δύο με τρεις σταγόνες από την μίξη αρκούν για μια επάλειψη.
Οι ιδιότητες του αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου.
 
Άριστο σπασμολυτικό, δυνατό αντιφλεγμονώδες, καταπολεμά ρευματισμούς, είναι αναλγητικό, καταπραϋντικό, είναι επίσης αντιμυκητιακό , είναι ακόμη υποτασικό (οι υποτασικοί πρέπει να προσέχουν) και τέλος είναι εντομοαπωθητικό (διώχνει τα κουνούπια). 
 
Οι ενδείξεις του αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου:
 
Μυοσκελετικά προβλήματα, δερματική μυκητίαση, κολπίτιδα, φαγούρα, κνησμός, και έρπης ζωστήρας: (πολύ καλή λύση)
 
Τα μυστικά του ευκάλυπτου:
 
Θα μπορούσαμε να πούμε πως τα ιδιαίτερα ταλέντα του ευκαλύπτου αρχικά είναι  : είναι ένα από τα καλύτερα αντιφλεγμονώδη αιθέρια έλαια. Στην συνέχεια, ότι ανακουφίζει τους μυϊκούς πόνους με μια απλή επάλειψη. Στην τενοντίτιδα λειτουργεί σχεδόν θαυματουργά. Ανακουφίζει επίσης από νευραλγία, πόνο και ακαμψία. Παράλληλο όφελος:προκαλεί πνευματική εγρήγορση και διαύγεια! Επειδή έχει έντονη και ιδιαίτερη οσμή, η μυρωδιά του δεν είναι ευχάριστη σε όλους.
 
Αντενδείξεις. 
 
Δεν χρησιμοποιείται σκέτο γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στην επιδερμίδα. Στην βιβλιογραφία, απαγορεύεται στους τρεις πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης. Η γνώμη μου είναι ότι και πάλι εάν μια έγκυος γυναίκα έχει "προσπεράσει" τους τρεις πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης θα πρέπει να ρωτήσει τον γιατρό της αν της το επιτρέπει. 
Σημείωση: μην ξεχνάτε ποτέ πως όσο φυσικά και αν είναι τα αιθέρια έλαια δεν παύουν να αποτελούν φάρμακα. Απαιτούν το σεβασμό μας. Ρωτήστε τον γιατρό σας σε κάθε περίπτωση ή τον εναλλακτικό θεραπευτή σας.
Βιβλιογραφία
Lidell Lucinda, The book of massage:
Farrer-Halls Gill, Aromatherapy Bible
Price Shirtley, Aromatherapy for common oilments.
Dr. Valvet J. Aromatherapy
Ζωή Κυροπούλου δημοσιογράφος συγγραφέας
φωτογραφία:pixabay

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!