Το αληθινό μυστικό για να μείνεις για πάντα νέα όμορφη και φρέσκια ενάντια στον χρόνο!

 
 
Καταρχάς κορίτσια να σας πω κάτι. Να το μοιραστώ μαζί σας γιατί το έχω απόλυτα ανάγκη. Μα τι ωραία που είναι να μεγαλώνεις!!! 
 
«Μάρω Μάρω μια φορά είναι τα νιάτα»! έλεγε το γνωστό τραγουδάκι.
Ευτυχώς άλλαξαν τα πράγματα και οι εποχές. Τα νιάτα δεν είναι μια φορά είναι για πάντα! Από την στιγμή που γεννιέσαι είσαι για πάντα νέος. Αλλάζεις μεγαλώνοντας εξελίσσεσαι αλλά δεν γερνάς. Αν το χει η κούτρα σου να γεράσεις επειδή το χεις στο αίμα σου, θα γεράσεις  πριν από τα 25. 
 
Αύριο γίνομαι 51 και οδεύω πια στα 52. Νιώθω πιο όμορφη από ποτέ. Πιο υπέροχη από ποτέ. Αν με ρωτήσεις αν θυμάμαι το χθες δεν με αφορά. Έκανα τρεις ζωές ,τα ζησα όλα, αλλά εκείνη την κοπέλα που ήταν 15, 25 ή 35 την έχω ξεχάσει. Δεν με αφορά. Την σέβομαι όμως και την εκτιμώ γιατί ξέρω ότι ήταν έντιμη και καθαρή προσωπικότητα χάραξε ηθικούς κανόνες και πορεύθηκε με αυτούς με συνέπεια. Και αν και δεν με αφορούν αυτά τα κορίτσια που ήμουνα, σήμερα τα κοιτάζω με μεγάλη αγάπη και στοργή γιατί είναι υπεύθυνες γι αυτόν τον εαυτό που μέσα του, ζω τώρα με τόση συμφιλίωση!
 
ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ.
 
51 πια κι ένα συμπέρασμα έβγαλα 25 χρόνια δημοσιογράφος συντάκτρια και συγγραφέας - ερευνήτρια της υγείας και της ψυχολογίας. Κι αυτό το συμπέρασμα που έβγαλα είναι καθαρά πρακτικό. Είναι βγαλμένο από την ζωή μου και όχι από τα βιβλία μου.
 
Το μεγαλύτερο κλειδί ομορφιάς και νεότητας είναι η καλοσύνη!
Και η καλοσύνη ξεκινάει πάντα από μέσα μας. 
Και καλοσύνη δεν σημαίνει απαραίτητα να δίνεις λεφτά σε ένα ζητιάνο. Η καλοσύνη ξεκινά από την παραδοχή ότι έχω ελαττώματα, κάνω λάθη και φοβάμαι. Με την αποδοχή αυτού του πράγματος γνωρίζεις τον εαυτό σου,τον αγαπάς και αγαπάς και τους άλλους. Κοιτάξτε γύρω σας και προσπαθήστε να θυμηθείτε πανέμορφους ανθρώπους στην εφηβεία να κακογερνούν  και να γίνονται απωθητικοί μεγαλώνοντας. 
 
Και μέτριες ομορφιές στην πρώτη τους νιότη που ανθίζουν καθώς μεγαλώνουν, κατορθώνοντας  λόγω αυτής της ομορφιάς που ανθίζει σε πείσμα του χρόνου, να κάνουν τα κεφάλια να γυρνούν δύο φορές στο πέρασμα τους. Όλοι ξέρουμε τέτοιες περιπτώσεις και δεν οφείλονται στην τύχη. Οφείλονται στη στοργική τους φύση στην αγαπητική τους σχέση με τον εαυτό τους  και με τους γύρω τους που δεν τους ξεχωρίζουν από το εγώ τους.
 
Δεν ισχυρίζομαι με αυτό ότι δεν βοηθούν και τα καλλυντικά. Αλλά σε έναν καλό άνθρωπο αλλάζει η σχέση του με αυτά. Ένας μίζερος άνθρωπος θα βάλει μάσκαρα για να μασκαρευτεί να κουκουλώσει ένα πεινασμένο νηστικό βλέμμα. Ένας καλός άνθρωπος θα θέλει απλώς να τονίσει το βλέμμα και την έκφραση. Γιατί όσες ρυτίδες κι αν έχει στην τελική,  η έκφραση του, του ανήκει και είναι προϊόν της προσωπικής του ανάπτυξης. Της δικής του κοπιαστικής δουλειάς.
 
Για να με διαβάζεις θα είσαι ζωντανός, θα έχεις επιβιώσει και πιθανότατα θα είσαι καλός. Αν συμβαίνουν όλα αυτά τότε σίγουρα δεν θα γεράσεις .
 
Ζωή Κυροπούλου
 
Σύνδεσμος Αποστολής Βιβλίου ΕΔΩ.
 
Τελευταία τροποποίηση στις 07/10/2020

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!