Μυστικά που μου έμαθε η ζωή στα 50 και θα με βοηθούσαν στα 20.

 

Μυστικά που μου έμαθε η ζωή στα 50 και θα με βοηθούσαν στα 20.
 
 
-Η ομορφιά δεν έχει και τόση αξία περισσότερο χρησιμεύει σαν διασκέδαση σε εκείνον που την έχει.
 
-Μην κυνηγάς έναν πλούσιο γάμο γιατί μπορεί να σε αγοράσει ο πλούσιος και  τελικά να σου βγει τσιγκούνης! Την έβαψες!
 
-Λένε ότι είναι κακό να είναι κάποιος καλός άνθρωπος. Δείχνει αδυναμία.  Αλλά σκέψου πόση δύναμη χρειάζεται να παραμένεις καλός, κόντρα σε μια τέτοια ιδεολογία!
 
-Η επανάσταση είναι δήθεν το όχι. Όμως σε ένα άτομο που είναι μονίμως σε ένταση και εξέγερση, η αληθινή επανάσταση είναι να βροντοφωνάξει ναι με αιτία.
 
-Ο θυμός σου σε χειραγωγεί. Σε κάνει θύμα στον οποιοδήποτε και σπαταλάς τζάμπα ενέργεια. Καλύτερα να αποκρούεις τον αντίπαλο με αδιαφορία.
 
-Η αληθινή τεμπελιά και όχι η δημιουργική ονειροπόληση, είναι ύβρις απέναντι στη ζωή.
 
 
-Μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου. Και αν το θέλεις Εσύ κανένας δεν σε σταματά.
 
-Καμιά φορά ένα πρόβλημα υγείας έρχεται να σε σώσει. Σε φροντίζει σαν μητέρα και σε προστατεύει. Σου προσφέρει πνευματική υγεία και σε σώζει από άλλες ασθένειες.
 
-Οι ρυτίδες των ματιών φεύγουν με ελαιόλαδο και μέλι που το φοράς σαν σέρουμ!
 
 
-Ο σκοπός του ανθρώπου είναι να αγαπάει. Η αγάπη θα του επιστραφεί. Αλλά δεν πρέπει να την περιμένει φανατικά από εκείνους στους οποίους την προσφέρει. Η αγάπη είναι χαρακτήρας δεν είναι κατάσταση. Είναι ένα άνοιγμα στον κόσμο. Και ο Κόσμος το καταλαβαίνει και στην επιστρέφει. Καμιά φορά, στην ανάγκη, ένας περαστικός σε πολυσύχναστο δρόμο, μπορεί να σου προσφέρει περισσότερη βοήθεια από ότι θα έκανε ένας συγγενής σου. Γι αυτό δίνε άφοβα. Οι καλοί άνθρωποι είναι φυλή. Συγγενείς. Μόλις διασταυρωθούν στο δρόμο, αναγνωρίζει αμέσως ο ένας τον άλλον. Μην μετανιώνεις για την καλοσύνη σου. Η καλοσύνη είναι αίμα. Μην προσπαθείς να κάνεις αφαίμαξη στον εαυτό σου. Δώσε και σώσε τον εαυτό σου!
 
-Το life style πουλάει φαντασιώσεις και σου στερεί την φαντασία. Σε κάνει καταναλωτικό ον και χάνεις χρόνο από την ζωή σου.
 
-Αφελώς ο άνθρωπος καμιά φορά, περνάει για έξυπνο τον ανάγωγο. Παρέμεινε ευγενικός και δίκαιος. Έτσι θα φερθείς ευγενικά και δίκαια  και στον εαυτό σου.
 
-Να διεκδικείς πάντα! Καλός δεν σημαίνει χαζός. Δείξε στους άλλους την δύναμη σου.
 
-Ο έρωτας, είναι μια ανώριμη κατάσταση. Πέσε στα πατώματα και κλάψε όσο  θέλεις. Να ξέρεις όμως, πως αυτό που σου λείπει από τον σύντροφο στον οποίο επιμένεις, είναι αυτό που ουσιαστικά πάντα έλειπε από την ζωή σου. Με τον έρωτα κονταροχτυπιέσαι με τις ελλείψεις σου. Γνωρίζεις τον εαυτό σου.  Ό έρωτας μας διαπαιδαγωγεί συναισθηματικά και μας φροντίζει. Να θυμάσαι πάντα πως όταν ωριμάσεις, θα γελάς και με τους έρωτες σου και με τους ανθρώπους που ερωτεύτηκες.
 
-Ο εθισμός μας στο τσιγάρο, δείχνει την ανάγκη μας για θηλασμό. Μπορεί να σημαίνει ότι η μαμά μας, μας παραμέλησε όταν ήμασταν μικρά ή μας κακοποίησε ή την κακοποιήσαμε εμείς, με αυτό τα αιώνιο παράπονο και την κλάψα μας για διαρκή προσοχή.
 
-Μην σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος. Ο κόσμος είναι ανακυκλώσιμος δεν είναι σταθερός. Πεθαίνει μαζί με εμάς. Μετά από 100 χρόνια όχι απλώς δεν θα σε θυμούνται αλλά πολύ λίγο θα τους νοιάζει τι είπε η κυρά Μητσούλα για σένα.
 
-Μην κάνεις όνειρα. Μην χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη. Απέκτησε στόχους. Η λέξη όνειρο έχει μέσα της ως περιεχόμενο κάτι μεταφυσικό και ηττοπαθές. Αν θες να γίνεις τραγουδίστρια η τενόρος στην σκάλα του Μιλάνου ξεκίνα βήμα βήμα. Γίνε πρώτα μαθητής ή μαθήτρια στην ερασιτεχνική ομάδα του δήμου της περιοχής σου.
 
-Μην συζητάς τα σχέδια σου. Τα αποδυναμώνεις. Από μεγαλεπήβολα οράματα γίνονται κλάψα.
 
-Μην λες εγώ δεν μπορώ. Φυσικά και μπορείς. Και μην κατηγορείς τον εαυτό σου που του λες ότι δεν μπορεί. Μην ασχολείσαι με αυτό. Κακοποίησε τον εαυτό σου σπρώχνοντας τον να κάνει αυτό που φοβάται. Θα σε εκπλήξεις!
 
-Μην ακούς τους άλλους που σου λένε πως δεν θα τα καταφέρεις. Ακόμη και αν αυτός που στο λέει είναι  η ίδια σου η μάνα. Οι περισσότεροι θέλουν να σε σταματήσουν. Να μην εξελιχθείς. Θα δουν την δική σου νίκη, σαν δική τους ήττα. Μην ασχολείσαι με αυτούς.
 
-Ευτυχία είναι η ισορροπία. Μην ακολουθείς το ρεύμα. Απλά ψάξε εσύ να βρεις τι ζητάει η ψυχούλα σου.
 
-Άντρας δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι. Μια γυναίκα ή ένα παιδί μπορεί να είναι αρσενικότεροι από έναν πυγμάχο.
 
-Το αληθινό παλικάρι δεν είναι εκείνο που σκοτώνει και δέρνει για πάρτη σου. Αλλά εκείνο που σκοτώνεται για πάρτη σου.
 
-Το σεξ με πολλούς γκόμενους ή γκόμενες δεν είναι εμπειρίες. Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση ζουν ως προσωπική τους εμπειρία τα παθήματα των άλλων. Τα αντιμετωπίζουν  με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν και τα δικά τους. Άλλωστε η ζωή η ίδια, είναι μια διαρκής εμπειρία. Οι καταστάσεις από μόνες τους, δεν δημιουργούν τον έμπειρο άνθρωπο. Αλλά ο τρόπος που τις αντιλαμβάνετε. Δεν χρειάζεται να σκοτώσεις τα παιδιά σου για να βιώσεις το αδιέξοδο και το δράμα της Μήδειας.
 
-Ο άνθρωπος χρειάζεται υγιεινή διατροφή.
 
-Δεν υπάρχουν αυθεντίες. Μην θαυμάζεις κανέναν. Είναι άδικο για τον οποιονδήποτε. Με τον θαυμασμό σου τον αδικείς. Δεν είναι υπεύθυνος αυτός για την δική σου απογοήτευση που θα ακολουθήσει καθώς θα ωριμάζεις. Αντίθετα να εκτιμάς. Μαθαίνοντας να εκτιμάς τον άλλον, εκτιμάς τον εαυτό σου.
 
-Μην κρίνεις και μην κατακρίνεις εύκολα τους άλλους.Ότι κατηγορήσεις μπορεί να το λουστείς. Προσπάθησε να κατανοήσεις τον άνθρωπο και τις συνθήκες που τον επηρεάζουν. Θα σε βοηθήσει πολύ στην εργασία σου την ψυχή σου και σε τομείς που τώρα ούτε μπορείς να φανταστείς.
 
-Ευτυχία είναι να προχωράς με αξίες και αρχές στη ζωή σου και να είσαι συνεπής σε αυτές. Να μην τις φοράς σαν ρούχο για τις κοινωνικές συναναστροφές. Μην τις επιδεικνύεις και μην καυχιέσαι γι αυτές.
Να κατοικείς μέσα τους. Κοιμάσαι ήσυχα τα βράδια.
 
-Τέλος, ακόμη κι αν υιοθετήσεις και τηρήσεις ευλαβικά όλα τα παραπάνω, θα τα ξεχάσεις και θα τα παραβείς ευθύς  αμέσως άπαξ κι εμπλακείς σε διαφωνία με έναν βλάκα. Ο Αϊνστάιν είχε δίκιο. Η βλακεία είναι ακατανίκητη. Μόλις έρθεις αντιμέτωπος μαζί της τρέξε μακριά. Χάσε! Άφησε τον  να σε νικήσει. Θα τον περιλάβουν κάποια στιγμή τα παράλληλα σύμπαντα.
 
Ζωή Κυροπούλου 
 

 Συγγραφέας του βιβλίου "Εκείνες Που Μάγεψαν Τον Θάνατο" Δωρεάν αποστολή χωρίς έξοδα με μήνυμα στον ακόλουθο σύνδεσμοhttps://www.facebook.com/zoikiropoulou/?modal=admin_todo_tour

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!