Χρόνια πολλά σε αυτές που δεν μπορούν να γίνουν μητέρες.

 
 
Χρόνια πολλά σε αυτές που δεν μπορούν να γίνουν μητέρες. Γιατί η μητρότητα είναι χάρισμα δεν είναι κατάσταση.
 
Για να είσαι μητέρα δεν χρειάζεται να κρατάς από το χεράκι στο πάρκο ένα παιδί που μπορεί να το νιώθεις φορτίο και να το έχεις ξυλοφορτώσει μέχρι σκασμού μισή ώρα στο σπίτι στα κρυφά. Ή να του έχεις κομματιάσει την καρδιά με σκληρές  κουβέντες. Μέσα στην ιστορία έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορούν όλες οι γυναίκες να είναι ικανές  φυσικές μητέρες. Η μητρότητα είναι δοτικότητα που απλώνεται και λούζει όλο τον κόσμο όχι μόνο το παιδί σου. Αν έχεις ένα παιδί, βλέπεις ως παιδιά σου όλα τα παιδιά του κόσμου. Το ίδιο όμως συμβαίνει κι αν έχεις Ψυχή.Και αν είσαι ικανός στην αγάπη, μπορείς να δεις ως παιδί σου, ανθρώπους κάθε ηλικίας. Αρκεί ο άλλος να είναι απροστάτευτος κι εσύ να επιθυμείς μέσα από τα σπλάχνα σου να τον φροντίσεις, ώστε να σταθεί στα πόδια του χωρίς κανένα αντάλλαγμα. 
 
Δεν χρειάζεται να έχεις παιδί για να είσαι μητρική. Αυτό είναι ταλέντο. Όπως ακριβώς συμβαίνει να γράφεις εξαίσια ποιήματα χωρίς να είσαι "πολιτογραφημένος" ποιητής και χωρίς να σε διδάσκουν στο σχολείο. 
 
Η μητρότητα είναι μια μοναδική ικανότητα να γράφεις ποιήματα κλεισμένα στο συρτάρι. Είναι μια τέχνη. Ακριβώς όπως συμβαίνει στους ηθοποιούς όταν  δίνουν την καλύτερη παράσταση της ζωής τους χωρίς να έχουν κόψει ούτε ένα εισιτήριο. Χωρίς μάρτυρες. Μητρότητα είναι αγώνας χωρίς αναγνώριση. Και εκφράζει καθαρή επιθυμία.
 
Η μητρότητα είναι ιδέα. Και κάθε γυναίκα είναι γόνιμη είτε μπορεί είτε δεν μπορεί να κάνει παιδί. Αρκεί να το θελήσει. Μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο σύμπαν γύρω της .. μπορεί να λούσει με την αγάπη της και την φροντίδα της όλο τον κόσμο. Το να έχεις παιδί δεν είναι απόδειξη πως είσαι μητέρα. Η αγάπη προς τον παιδικό εαυτό σου και τους μόνους ή μοναχικούς άλλους είναι. Χρόνια πολλά σε όλες μας.
 
Μητέρα είναι ρήμα. Είναι κάτι που κάνεις, όχι απλά αυτό που είσαι.
~ Dorothy Canfield Fisher
 
Ζωή Κυροπούλου.

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!